Kinesiologi tape:

Kinesiologi er lavet af en høj kvalitet af bomuld som har en elastisk egenskab.

Kinesiologi tape har 5 hovedeffekter, disse er:

Forbedring af cirkulation:

Under inflammation i vævet sker der en restriktion af lymfeflowet pga. af hævelsen omkranser skaden og skaber tryk. Hævelsen reducerer rummet mellem huden og musklerne.

Tapen bliver lagt på det ramte område så der skabes en ”hudfold” i det mellemrum der er i mellem hud og fascia, dette reducerer trykket og stimulerer de sensoriske receptorer og giver derved en smertelindrende effekt.

Smertebehandling:

Tapen stimulerer de tykke A Beta hudnerver og smerten på spinal- og supraspinal niveau vil blive dæmpet pga. forandringer i impulserne. Spinalsystemet er mere påvirket af tapen end den supraspinale smerte dæmpning, da den også bliver stimuleret af de tynde afferente nerver.

Forbedring af muskelfunktion:

Denne metode kan både bruges til at spænde op i en muskel eller for at få en muskel til at slappe af.

Formålet med metoden er at forbedre væskeflowet i musklen men også at normalisere den normale neurologiske tension. Kinesiologi tapen stimulerer huden i en speciel ”spændingsretning”, som enten for musklen til at trække sig sammen (spænde op) eller for at få musklen til at strække sig (slappe af).

Ledstøtte:

Denne metode vil forbedre stimulationen af mekanoreceptorerne som skaber en bedre balance i de forskellige muskelgrupper, hvilket leder til en positiv effekt af leddets funktion.

Normalvis vil denne virkning have en langtidsholdbar effekt fordi stimulationen af huden sker igennem hver eneste bevægelse af kroppen.

Hvis der er en skade på et ligament (ledbånd) kan kinesiologi tapen gå ind og hjælpe med at stimulerer ligamentet imens det støtter.

Segmental påvirkning: (støtte til organer)

Afslapning og ændringer af de faciale strukturer ser ud til at ændre organernes funktioner og dermed kropsfunktion. Indtil nu har det vist sig at kinesiologi tape har haft en god virkning ved behandling af mave- og menstruationssmerter.

15 min 50 kr.